MLADINA

11. 8. 2013  |  Novice

Nenavadne stvari v in pred stavbami Evropskega parlamenta

V Evropskem parlamentu imajo mednadstropja

V Evropskem parlamentu imajo mednadstropja
© Arhiv Evropskega parlamenta

Ali v stavbi Evropskega parlamentu res obstaja peto in pol nadstropje? Je mogoče popiti kavo v baru, ki je poimenovan po Mikiju Miški? Nekateri pravijo, da je v umetniški instalaciji Sotočje, ki je na ogled v eni izmed stavb Evropskega parlamenta, navdih našel avtor švedske detektivske uspešnice. Je skulptura pred eno od stavb Evropskega parlamenta res posvečena evru? Odgovore skrivajo fotografije nekaterih nenavadnih predmetov, ki jih je mogoče najti v in ob prostorih Evropskega parlamenta v Bruslju in Strasbourgu. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."