MLADINA

16. 8. 2013  |  Novice

Različna mnenja o politikah varčevanja

© Arhiv Mladine

Razprave o gospodarski politiki v Evropskem parlamentu so pokazale, da je levica prepričana, da proračunsko varčevanje škodi gospodarskemu okrevanju, na desnici pa menijo, da morajo biti uravnoteženje proračunov in strukturne reforme v središču prizadevanj držav EU. To je najbolj očitno pokazala razprava o evropskem semestru, v kateri so poslanci soočili mnenja, kateri so najboljši ukrepi za izhod iz krize.

Portugalska poslanka politične skupine socialistov in demokratov (S&D) Elisa Ferreira pravi, da bi varčevanje morali raztegniti na daljše obdobje in tako omogočiti vzdržno gospodarsko okrevanje. To ne bi smelo biti nekaj, kar je državam vsiljeno, moralo bi biti sprejeto v okviru socialnega dialoga. Francoski poslanec politične skupine evropskih ljudskih strank (EPP) Jean-Paul Gauzès je prepričan, da sta zmanjšanje primanjkljaja in stabilizacija financ predpogoja za okrevanje gospodarstva in boj proti brezposelnosti. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."