MLADINA

24. 8. 2013  |  Novice

Evropski varuhi podatkov bodo ocenili posledice programa PRISM

© Arhiv Mladine

Ali so ZDA s programom za tajno prisluškovanje PRISM in drugimi povezanimi programi kršile predpise EU za varstvo podatkov, bodo preiskali evropski nadzorniki za varstvo podatkov v okviru delovne skupine za varstvo podatkov iz člena 29, je njen vodja Jacob Kohnstamm v pismu sporočil evropski komisarki za pravosodje Viviane Reding.

Pojasnil je, da je dolžnost delovne skupine za varstvo podatkov iz člena 29, da neodvisno oceni, v kolikšni meri je ogroženo varstvo, ki ga zagotavlja evropska zakonodaja za varstvo podatkov, ali je bila ta zakonodaja kršena. Prav tako je dolžnost skupine neodvisno ugotoviti, kakšne posledice bo imela uporaba programa PRISM in drugih povezanih programov na varovanje zasebnosti državljanov EU. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."