MLADINA

22. 8. 2013  |  Novice

EU ustavila dobavo vojaške opreme Egiptu

Zunanji ministri EU so v Bruslju na izrednem zasedanju o Egiptu izrazili zaskrbljenost nad razmerami v tej državi. Obsodili so nasilje egiptovskih oblasti nad civilnim prebivalstvom in se dogovorili za ustavitev dobave vojaške opreme. Ministri so se tudi dogovorili, da bodo v luči zadnjih dogodkov v Egiptu pregledali finančno pomoč tej državi, pri čemer so poudarili, da ukinitev finančnih inštrumentov ne sme prizadeti civilnega prebivalstva. Dogovorili so se, da se nadaljuje s finančno podporo, namenjeno za delovanje civilno-družbenih organizacij, je povedal slovenski zunanji minister Karl Erjavec.

V finančnem obdobju 2007- 2013 imajo Evropska unija, Evropska investicijska banka (EIB) in Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) na voljo skoraj 5 milijard evrov za različne oblike dolgoročne pomoči Egiptu. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."