MLADINA

25. 8. 2013  |  Novice

Bo Olli Rehn kandidiral za predsednika Evropske komisije?

© Arhiv Mladine

Olli Rehn je kot evropski komisar za denarne in gospodarske zadeve in podpredsednik, pristojen za evro, eden ključnih ljudi v sedanjem kolegiju Evropske komisije. Po poročanju finskega časopisa Helsingin Sanomat razmišlja, da bi se prihodnje leto na evropskih volitvah kot kandidat politične skupine liberalcev (Alde) potegoval za mesto predsednika Evropske komisije v novem mandatu. Svojo listo kandidatov za evropske volitve, ki bodo maja 2014, namerava Alde sestaviti novembra na zasedanju v Londonu, poroča spletni portal EurActiv. Nosilci list političnih skupin, ki bodo nastopale na evropskih volitvah, bodo avtomatsko postali kandidati za predsednika Evropske komisije v novem mandatu, kajti v skladu z Lizbonsko pogodbo bo nov predsednik izbran ob upoštevanju rezultatov evropskih volitev. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."