MLADINA

27. 8. 2013  |  Novice

Bruselj Hrvaški odobril 450 milijonov evrov

© Borut Peterlin

Evropska komisija je odobrila načrt Hrvaške za koriščenje 449,4 milijona evrov evropskih sredstev za vlaganja v rast in delovna mesta. V skladu z načrtom za porabo teh sredstev, ki ga je pripravila vlada v Zagrebu, je 149,8 milijona evrov iz kohezijskega sklada namenjenih upravljanju z odpadki in izboljšanju oskrbe z vodo, 228,4 milijona evrov iz evropskega sklada za regionalni razvoj za podporo malim in srednjim podjetjem, raziskave in inovacije ter razvoj železniške in pomorske infrastrukture, 60 milijonov evrov iz evropskega socialnega sklada pa za ustvarjanje delovnih mest ter projekte za socialno vključevanje in izobraževanje. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."