MLADINA

30. 8. 2013  |  Novice

Parlament svari pred prehitrim vojaškim posredovanjem

»Tudi če pride do vojaškega napada, menimo, da je potrebna politična rešitev. Ne sme priti do tega, da bi na oblast prišla fundamentalistična vlada, kar bi lahko bilo celo slabše kot prej,« je Elmar Brok, predsednik odbora Evropskega parlamenta za zunanje zadeve, povedal v zvezi s Sirijo po izrednem zasedanju odbora, ki je bilo namenjeno razpravam o položaju v Siriji in Egiptu, pa tudi odnosom EU z Ukrajino.

Predsednik Evropskega parlamenta Martin Schulz je na Twitterju posvaril pred prehitrim vojaškim posredovanjem. »Ne prenaglemu enostranskemu ukrepanju v Siriji. Mednarodna skupnost mora ukrepati skupaj, na podlagi poročila Združenih narodov,« je zapisal.

Muslimanska bratovščina bi se morala vrniti k pogajalski mizi in se odreči nasilju pa je sporočilo odbora Egiptu. »Prepričati se moramo, kaj je dobro za navadne ljudi, za mlade, in to podpreti s programi EU. S tem lahko nato stopimo na demokratično pot, ki jo obljublja sedanja vlada,« je dejal Elmar Brok. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."