MLADINA

31. 8. 2013  |  Novice

Nov opomin Bruslja za Slovenijo

© Tomaž Lavrič

Evropski komisar za gospodarske in denarne zadeve Olli Rehn je Slovenijo pravkar vnovič opomnil, da mora v zameno za dodaten čas za odpravo presežnega javnofinančnega primanjkljaja pospešiti izvajanje strukturnih reform. Slovenijo bo sicer predvidoma v drugi polovici septembra obiskala misija Evropske komisije, da preveri, kako izpolnjuje majska bruseljska priporočila, so konec julija napovedali viri v Bruslju. V priporočilih, ki jih je objavila konec maja, je komisija Slovenijo opozorila predvsem na nujnost sanacije bank in na odločno ukrepanje za odpravo presežnega javnofinančnega primanjkljaja. Na to sta Evropska komisija in evroskupina zatem še enkrat izrecno opozorili julija, ko so Slovenijo tik pred zdajci nepričakovano uvrstili na dnevni red zasedanja finančnih ministrov držav v območju evra. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."