MLADINA

15. 9. 2013  |  Novice

Revščina grozi še 25 milijonom Evropejcev

Varčevalni ukrepi evropskih vlad bi lahko do leta 2025 na rob revščine pripeljali še do 25 milijonov Evropejcev, je posvarila humanitarna agencija Oxfam. Varčevalne politike je agencija označila za »moralni in gospodarski nesmisel«.

Vodja Oxfamove pisarne za EU Natalia Alonso opozarja, da bi lahko način, na katerega se Evropa spopada z gospodarsko krizo, povozil več desetletij boja za socialne pravice. »Agresivni rezi v socialno varstvo, zdravstvo in izobraževanje, krčenje delavskih pravic in nepošteno obdavčenje milijone Evropejcev zapirajo v krog revščine, ki bi lahko trajal desetletja,« je posvarila. Po navedbah Alonsove varčevanje koristi le 10 odstotkom najbogatejših Evropejcev, katerih premoženje se je v tem obdobju še povečalo. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."