MLADINA

19. 9. 2013  |  Novice

Na voljo je spletna aplikacija MyVote2014

V Bruslju so zagnali spletno aplikacijo MyVote2014.eu v pomoč Evropejcem pri odločitvi, komu bodo na evropskih volitvah maja 2014 namenili svoj glas. S tem volilnim pripomočkom lahko vsakdo glasuje o 15 ključnih temah v tem mandatu Evropskega parlamenta in svoja mnenja primerja s stališči evropskih poslancev. Aplikacija, ki je na voljo v angleščini, francoščini, nemščini, italijanščini, španščini in poljščini, je namenjena predvsem Evropejcem, starim od 18 do 35 let.

Snovalci programa pojasnjujejo, da želijo z volilnim pripomočkom mladim pokazati, da evropski poslanci ne volijo vsi enako, da obstajajo med političnimi skupinami v parlamentu velike razlike v mnenjih o ključnih temah in da torej ni vseeno, koga volijo.

»V luči gospodarske krize so naslednje evropske volitve pomembnejše od predhodnih. Mladi morajo vedeti, da je njihovo sodelovanje na naslednjih volitvah ključno pri gradnji boljše prihodnosti,« je poudaril predsednik Evropskega foruma mladih Peter Matjašič. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."