MLADINA

5. 10. 2013  |  Novice

Varčevalni ukrepi ne dajejo rezultatov

Večina Evropejcev meni, da varčevalni ukrepi, ki so jih države uvedle v odgovor na krizo, ne dajejo rezultatov. Da obstajajo boljše rešitve, meni 60 odstotkov Evropejcev. V državah, ki prejemajo evropsko pomoč in jim varčevalne ukrepe predpisuje trojka mednarodnih posojilodajalcev, je ta delež še veliko večji: v Grčiji 94 odstotkov, na Portugalskem 81 odstotkov in Španiji 80 odstotkov, je pokazala anketa, ki jo je inštitut Gallup izvedel med obiskovalci spletnega portala Debating Europe.

Tudi v Nemčiji, ki je bila dolgo videti kot prvakinja v fiskalni konsolidaciji, je 50 odstotkov vprašanih mnenja, da obstajajo boljše rešitve in le četrtina je prepričanih, da ni druge možnosti kot varčevanje. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."