MLADINA

8. 10. 2013  |  Novice

Potrjen je mandat za pogajanja o novi tobačni zakonodaji

© Arhiv Evropskega parlamenta

Evropski poslanci so na plenarnem zasedanju v Strasbourgu potrdili mandat za pogajanja s članicami EU o novi, strožji tobačni zakonodaji, ki naj bi zmanjšala privlačnost cigaret in drugih tobačnih izdelkov. Poslanci menijo, da bi morale fotografije o škodljivih posledicah kajenja zavzemati 65 odstotkov embalaže tobačnih izdelkov. Po njihovem mnenju bi bilo treba prepovedati cigarete z okusi in dodatki, za elektronske cigarete pa naj veljajo enaki predpisi kot za medicinske izdelke, če bo proizvajalec obljubljal zdravstvene in preventivne učinke. (er, sta)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."