MLADINA

9. 10. 2013  |  Novice

Strožja pravila o prepovedi dela sankcioniranih zdravnikov

Zdravstveni delavci, kot so zdravniki, medicinske sestre, farmacevti in strokovnjaki za varstvo otrok, ki so deležni disciplinskih ukrepov ali kazenskih sankcij v njihovi matični državi, ne bodo mogli opravljati dela v drugi državi članici. O novih pravilih bo Evropski parlament glasoval danes.

V Uniji je okoli 800 reguliranih poklicev, v okviru direktive o poklicnih kvalifikacijah jih je sedem samodejno priznanih v vseh državah članicah. To so zdravniki, zobozdravniki, farmacevti, medicinske sestre, babice, veterinarji in arhitekti.

Posodobljena pravila bodo pospešila priznavanje poklicnih kvalifikacij, ki bo v nekaterih primerih lahko trajalo tudi le do štiri tedne, obljubljajo v Evropskem parlamentu. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."