MLADINA

20. 11. 2013  |  Novice

Potrjen je še proračun EU za leto 2014

Pod streho je sedaj tudi proračun EU za leto 2014. Poslanci Evropskega parlamenta so podprli predlog, na podlagi katerega bo mogoče v letu 2014 objaviti javne razpise in podpisati pogodbe za pridobitev evropskih sredstev v višini 142,6 milijarde evrov, za dejanska izplačila pa bo na voljo 135,5 milijarde evrov.

Poslanka Anne Jensen, ki je bila poročevalka za ta dokument, je proračun EU za leto 2014 označila kot »varčevalni«, saj je za skoraj 6 odstotkov manjši od letošnjega. Po zaslugi Evropskega parlamenta bo v njem kljub temu na voljo več denarja za boj proti brezposelnosti mladih, za raziskave, izobraževanje, majhna in srednja podjetja. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."