MLADINA

21. 12. 2013  |  Novice

Predlog za stroge kazni za distributerje ponarejenih evrov

Za distributerje ponarejenih evrov in drugega denarja je treba predpisati enako stroge kazni kot za ponarejevalce, to je vsaj 8 let zapora, zahtevajo poslanci Evropskega parlamenta v Odboru za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve (Libe). To tudi pomeni, da bo, če bo predlog sprejet, policija za odkrivanje distributerjev uporabljala strožja orodja, kot je prisluškovanje komunikacijam, aretacija storilcev. Odločitev odbora je podlaga za pogajanja Evropskega parlamenta z državami članicami v okviru Sveta EU. Poslanci so tudi odločili, da je treba poenostaviti postopke za zaplembo premoženja kriminalnega izvora, to je premoženje od trgovine z ljudmi, z drogami, z orožjem.  (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."