MLADINA

24. 12. 2013  |  Novice

Nič več skrivanja informacij o vplivih na okolje in družbo

Velika podjetja (več kot 500 zaposlenih) bodo morala objaviti informacije, kako vplivajo na okolje, na družbo in zaposlene, če bo sprejet predlog, ki so za poslanci Evropskega parlamenta potrdili na zasedanju Odbora za pravne zadeve. te informacije bodo morala vključiti v poročila o nefinančnih zadevah. Če bo predlog poslancev sprejet, bo v to poročilo treba vključiti tudi informacije o spoštovanju človekovih pravic in ukrepe za boj proti korupciji in podkupovanju. Da bi bila ta poročila med seboj primerljiva, bi morala Evropska komisija pripraviti smernice za pripravo tega poročila, menijo evropski poslanci. Predlog, ki ga je potrdil Odbor za pravne zadeve, je osnova za pogajanja Evropskega parlamenta z državami članicami v okviru Sveta EU. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."