MLADINA

14. 1. 2014  |  Evrodržavljan

Tekmovanje za gostujočega fotografa Evropskega parlamenta

© Arhiv Evropskega parlamenta

V naslednjih petih mesecih bo Evropski parlament enkrat mesečno objavil različne teme, o katerih bodo na njegovi spletni strani objavljeni prispevki. Kandidati, ki bodo sodelovali v tekmovanju za gostujočega fotografa Evropskega parlamenta bodo potem lahko poslali fotografijo, ki po njihovem mnenju najbolje upodablja sporočilo prispevka na določeno temo. Zmagovalna fotografija meseca bo objavljena na spletni strani Evropskega parlamenta.

Izmed petih avtorjev zmagovalnih fotografij bo nato izbran eden, ki bo julija odpotoval na prvo zasedanje novega sklica Evropskega parlamenta v Strasbourg in tam naredil fotoreportažo. To bo prvo zasedanje Parlamenta po evropskih volitvah meseca maja.

Tekmovanje za gostujočega fotografa Evropskega parlamenta se je začelo 10. januarja. V mesecu januarju se morajo poslane fotografije nanašati na temo avtomobili in izpusti toplogrednih plinov. Rok za oddajo fotografije je 29. januar do polnoči. Zmagovalec bo razglašen v prvem tednu februarja, fotografija pa bo objavljena kot del prispevka na januarsko temo.

Ožji izbor desetih fotografij bo opravil uredniški odbor, ena pa bo nato izbrana za zmagovalno. S tem se bo fotografija uvrstila v finalni izbor fotografij, ki jih bo pet, iz vsakega meseca ena. Deset najboljših fotografij iz vsakega meseca bo objavljenih na družabnih omrežjih Parlamenta. Uporabniki bodo lahko o njih glasovali. Tista, ki bo zbrala največ všečkov, bo dobila nagrado publike.

Prijavnico skupaj s fotografijo je treba poslati na elektronski naslov webcom-flickr@europarl.europa.eu. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."