MLADINA

1. 2. 2014  |  Evrodržavljan

Mi smo Evropa. Vsak dan

V okviru kampanje za evropske volitve, ki bodo od 22. do 25. maja letos, Evropska komisija v sodelovanju z OZN razpisuje tekmovanje za najboljši video, ki prikazuje vsakdanje življenje državljanov EU. Rok za oddajo je 10. marec. Za tri najboljše predstavitve ponuja 10 tisoč evrov, in sicer za prvo mesto 6.500 evrov, za drugo mesto 2.500 evrov in za tretje mesto 1.500 evrov. Sodeluje lahko vsakdo, ki je starejši od 18 let.

Komisija pričakuje, da sodelujoči kot izhodišče izberejo enega od dogodkov v EU, recimo zasedanje Evropskega sveta 24. oktobra 2013, in ga povežejo s svojimi osebnimi doživetji na ta dan ali kakšnim dogodkom v svoji državi članici. Lahko pokažejo tudi, kako so ob uvedbi evra menjavali denar. Mogoče je pogledati tudi v prihodnost, recimo, kako si sodelujoči predstavlja zadnji dan letošnjih volitev v Evropski parlament ali katero od bodočih obletnic vstopa njegove države v EU. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."