MLADINA

30. 1. 2014  |  Mlada Evropa

Še nekaj dni je čas za oddajo prijave za delavnice EU SI TI

Če bi mladi imeli moč odločanja o skupnih evropskih izzivih, kakšne ukrepe bi sprejeli? Najti odgovor na to vprašanje, je namen delavnic za srednje šole v sklopu projekta EU SI TI. Te so delavnice organizirane za dijake in dijakinje tretjih in četrtih letnikov. Letos imajo srednje šole še do srede, 5. februarja, čas za prijavo.

Razpisane so teme, o katerih so v zadnjih mesecih že razpravljali poslanci Evropskega parlamenta oziroma jih imajo še na dnevnem redu. To so Erasmus+, cigaretne škatlice, ženske in vodenje, alternativna pot v šolo in jamstvo za mlade. Dijaki in dijakinje lahko do vključno 3. februarja preko družbenega omrežja Facebook glasujejo za svojo najljubšo temo. Tri najbolj priljubljene teme bodo nato prireditelji delavnic naključno razdelili sodelujočim šolam.

Sodelujoči dijaki in dijakinje bodo v okviru delavnice pripravili končen razredni predlog, ki bo sodeloval v tekmovalnem delu. Komisija bo izbrala 3 najboljše predloge, izbrani razredi pa bodo poleg priznanj kot nagrado za prvo mesto dobili obisk Evropskega parlamenta in udeležbo na Evrošoli v Strasbourgu. Nagrada za drugo mesto je vrednostni bon v višini 600 evrov za nakup vstopnic na izbranem spletnem portalu, za tretje mesto pa vrednostni bon v višini 300 evrov za nakup in tisk majic. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."