MLADINA

13. 2. 2014  |  Mlada Evropa

Petnajst vprašanj za volivce

Bi bilo treba v EU poenotiti akademske standarde, bi bilo treba sredstva, ki jih država nameni za reševanje problema brezposelnosti mladih izvzeti iz zneska, ki se upošteva pri izračunu javnega dolga, sta prvi dve od petnajstih vprašanj z različnih področij, na katera v okviru kampanje pred evropskimi volitvami lahko odgovarjajo volivci.

Pri vsakem vprašanju je navedeno, kaj je bilo na tem področju narejeno, navedeni so argumenti za in proti, kako so glasovali evropski poslanci iz posamezne države in kako so glasovali volivci.

Odgovori so seveda pripravljeni z namenom v čim lepši luči prikazati Evropski parlament in prizadevanja poslancev v korist državljanov, s čimer želijo pripravljavci kampanje privabiti na volitve čim več ljudi, zlasti mladih. Ne glede na to je zanimivo, kako so o posameznih predlogih glasovali posamezni evropski poslanci - vsi ali samo tisti iz vsake od držav članic. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."