MLADINA

21. 2. 2014  |  Novice

Lastniki podjetij poštnih predalov ne smejo biti skriti

Lastniki gospodarskih družb in družb za fiduciarne posle (trusts) v EU ne bodo več smeli biti skriti, če bodo uveljavljena nova pravila za boj proti pranju denarja, ki sta jih podprla odbor za gospodarstvo in odbor za pravosodje in notranje zadeve v Evropskem parlamentu. Zlasti družbe za fiduciarne posle, ki so znane tudi kot podjetja poštni predali, so družbe prek katerih lastniki skrivajo ogromne vsote denarja v davčnih oazah.

Vsi poslanci Evropskega parlamenta bodo o predlogu novih pravil odločali na plenarnem zasedanju marca. Ta odločitev bo osnova za pogajanja z državami članicami prek Sveta EU in Evropsko komisijo o kompromisni rešitvi, ki bo uveljavljena. Ta pogajanja so predvidena v jeseni, torej po evropskih volitvah in že v novem mandatu Evropskega parlamenta. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."