MLADINA

26. 2. 2014  |  Novice

Po novem bo znano tudi, kako je kdo glasoval na odboru

Evropski poslanci po uveljavitvi novih pravil za končno glasovanje o resolucijah in zakonodajnih predlogih v parlamentarnih odborih, ki so jih sprejeli na tokratnem plenarnem zasedanju v Strasbourgu, ne bodo več mogli skrivati, kako so glasovali. Nov sistem bo zabeležil ime poslanca, ki je glasoval, pa tudi, ali je glasoval za, proti ali se je vzdržal.

Pravkar potrjeni sistem glasovanja bodo po novem uporabljali tudi na plenarnih zasedanjih za glasovanje o nezavezujočih resolucijah. Zdaj je uporaba sistema za identifikacijo poslancev in kako glasujejo obvezna le pri glasovanjih o zakonodaji, prostovoljna pa, ko poslanci glasujejo o resolucijah.

Nova pravila za glasovanje bodo vstopila v veljavo na prihodnjem plenarnem zasedanju, ki se bo začelo 10. marca. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."