MLADINA

16. 3. 2014  |  Mlada Evropa

Konference mladih se bo mogoče udeležiti tudi prek spleta

© Arhiv Evropskega parlamenta

Evropska konferenca mladih EYE2014, ki se bo v Strasbourgu med 9. in 11. majem, bo gostila tisoče mladih iz vse Evrope. Kdor ne bo mogel biti na kraju samem, se bo lahko konference udeležil prek spleta, pojasnjujejo v Evropskem parlamentu.

Organizatorji so za udeležbo na EYE2014 iz EU, sosednjih držav in držav kandidatk za članstvo v EU prejeli že več tisoč prijav. Prijave prihajajo iz šol, univerz, mladinskih organizacij, pa tudi iz skupin, ki so se oblikovale na družabnih omrežjih. Samostojne prijave na konferenco sicer niso mogoče.

Razprave na konferenci bo mogoče spremljati v živo prek spleta, vprašanja pa bodo lahko mladi zastavljali prek Twitterja in se tako neposredno vključevali v delavnice in okrogle mize.

Udeleženci konference si bodo lahko na svoje mobilne naprave naložili aplikacijo, kjer bodo dosegljive vse informacije o EYE2014. Aplikacija bo na voljo aprila. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."