MLADINA

12. 3. 2014  |  Evropske volitve 2014

Janez Potočnik ne bo kandidiral za evropskega poslanca

Janez Potočnik, evropski komisar za okolje, je sporočil, da na volitvah v Evropski parlament, ki bodo 25. maja letos, ne bo kandidiral za evropskega poslanca. »Glede na ugibanja, ki se pojavljajo v nekaterih medijih, želim pojasniti, da na letošnjih evropskih volitvah ne bom kandidiral za poslanca. Do konca leta želim predvsem uspešno zaključiti naloge, ki so mi bile zaupane s tem mandatom evropskega komisarja,« je utemeljil svojo odločitev.

Pri kandidaturi za predsednika Evropske komisije podpira kandidata evropskih liberalcev (alde) Guyja Verhofstadta, ker se zavzema za Evropo, ki vliva zaupanje in ne strahu, Evropo, ki bo zagotavljala blaginjo in enotnost, in ne delitev. »Podprl bom tudi vse slovenske stranke in kandidate, ki pripadajo združenju liberalcev in demokratov, s katerimi v vseh letih mojega delovanja v Bruslju tesno in dobro sodelujem. Zavzemam se tudi, da bi omenjene stranke strnile svoje moči in okrepile politično sredino tako v bodočem evropskem parlamentu kot tudi doma. Prepričan sem, da Slovenija potrebuje dobro delujočo Evropsko unijo in da Evropa potrebuje dobro delujočo in stabilno Slovenijo,« piše Potočnik. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."