MLADINA

25. 3. 2014  |  Evropske volitve 2014

Nosilec liste DL na evropskih volitvah bo minister Pličanič

© Arhiv DL

Minister za pravosodje in programski tajnik DL Senko Pličanič je potrdil, da bo v skladu s sklepom izvršilnega odbora stranke nosilec samostojne liste DL na evropskih volitvah. Sklep sicer mora potrditi še svet DL, ki bo zasedal v prvi polovici aprila. Imena ostalih kandidatov na listi pa za zdaj še niso uradno znana.

Po neuradnih informacijah na listi ni prvaka DL in notranjega ministra Gregorja Viranta, ki je bil sicer med evidentiranimi kandidati, a je že večkrat dejal, da se bolj nagiba k temu, da se za kandidaturo ne odloči. Gre pa sklepati, da bo na listi stranke, ki bo poslance v Evropski parlament kandidirala prvič, tudi poslanka DL Polonca Komar, ki je bila med poslanci tudi največkrat predlagana. Volitve poslancev v Evropski parlament bodo 25. maja. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."