MLADINA

3. 4. 2014  |  Evropske volitve 2014

Organi NSi in SLS potrdili kandidatno listo za evropske volitve

© Arhiv SLS

Organi NSi in SLS so potrdili kandidatno listo za skupni nastop na majskih volitvah v Evropski parlament. Izvršilni odbor NSi je kandidatno listo potrdil soglasno. Glavni odbor SLS je kandidatno listo potrdil z 82 glasovi za in dvema proti, je pojasnil predsednik SLS Franc Bogovič.

V NSi pojasnjujejo, da so na listi ugledna imena, vsak od kandidatov pa ima dovolj kompetenc, da bo v Evropskem parlamentu dobro predstavljal Slovenijo. Nosilec liste je sedanji evropski poslanec Lojze Peterle, na drugem mestu pa je podpredsednik NSi Aleš Hojs. Stranki po dogovoru pripadata še peto in sedmo mesto, ki ga bosta zasedli direktorica Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Vida Čadonič Špelič in predsednica NSi Ljudmila Novak.

Iz SLS bo na listi tretje mesto zasedla nekdanja državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Monika Kirbiš Rojs, četrto pa lanska vinska kraljica Neža Pavlič. Na šestem mestu je poslanec SLS Jakob Presečnik, na zadnjem oziroma osmem pa predsednik SLS Franc Bogovič.

Po Bogovičevi oceni je bilo na seji glavnega odbora SLS čutiti zelo dobro energijo, saj so člani znova pozdravili skupen nastop z NSi na evropskih volitvah in poudarili, da je več kot potreben za to, da začne politika v Sloveniji sodelovati med seboj. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."