MLADINA

9. 4. 2014  |  Evropske volitve 2014

Na evropskih volitvah dva kandidata Slovenske skupnosti

© Arhiv Evropske komisije

Na volitvah v Evropski parlament bosta kandidirala dva predstavnika Slovenske skupnosti (SSk), politične stranke Slovencev v deželi Furlaniji-Julijski krajini. To sta Damijan Terpin, ki bo kandidiral na listi SDS, in Tanja Peric, ki bo kandidirala na listi Južnotirolske ljudske stranke (SVP), so sporočili iz SSk.

Deželni tajnik SSk, odvetnik Damijan Terpin, je prejel povabilo evropskega poslanca Milana Zvera, da na listi SDS kandidira za Evropski parlament, so pojasnili in dodali, da je takšno sodelovanje novost kot tudi priznanje manjšini. Terpin je na listi SDS uvrščen na peto mesto.

Na listi SVP pa bo kandidirala raziskovalka na univerzi v Bologni Tanja Peric, članica mladinske sekcije SSk. Kot so še sporočili iz SSk, je kandidatura SSk na listi SVP že nekaj običajnega, kar potrjuje dobre odnose med slovensko manjšino v FJK in nemško govorečo na Južnem Tirolskem. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."