MLADINA

10. 4. 2014  |  Evropske volitve 2014

Pozitivna Slovenija za nosilca liste predlaga Mencingerja

Jože Mencinger

Jože Mencinger
© Uroš Abram

Izvršni odbor PS je imenoval volilni štab za evropske volitve in se odločil, da bo za nosilca liste predlagal ekonomista Jožeta Mencingerja. Vodjo PS Alenko Bratušek in vodjo volilnega štaba Romana Jakiča pa je pooblastil tudi za nadaljevanje pogovorov z LDS in Zares za oblikovanje skupne liste, je dejala podpredsednica PS Maša Kociper.

Sprva je bila v igri za skupno listo tudi DL, ki prav tako pripada evropskim liberalcem, a je že sporočila, da se bo na evropske volitve podala samostojno. To sledi tudi iz sklepa izvršnega odbora PS, ki omenja možnost povezovanja le z LDS in Zares. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."