MLADINA

1. 5. 2014  |  Novice

Spomini in vtisi sedanjih evropskih poslancev ob koncu mandata

Kakšni so vtisi in sporočila evropskih poslancev volivcem po 76 plenarnih zasedanjih Evropskega parlamenta v tem mandatu, ki so skupaj trajala 2150 ur? Nekateri so dejali samo »nasvidenje«, nekateri so izrazili upanje, da bodo na majskih evropskih volitvah znova izvoljeni za evropskega poslanca, nekateri so volivcem želeli sporočiti, da so veliko delali. Eden od vprašanih poslancev je najbolj zadovoljen, ker se je imel priložnost rokovati s pevcem Paulom McCartneyjem. VEČ>>

»Nasvidenje. To je bilo zadnje zasedanje. Zdaj je na vrsti predvolilna kampanja, upam, da se vidimo julija v Strasbourgu,« je povedal francoski poslanec José Bové, ki je eden od dveh kandidatov politične skupine Zelenih za novega predsednika Evropske komisije. Tudi Nemec Herbert Reul upa, da se bo po volitvah vrnil v parlament kot poslanec politične skupine Evropske ljudske stranke (EPP).

»Trdo smo delali. Povejte to ljudem. Naj slišijo o nas,« je dejala Sylvie Goulard, francoska poslanka politične skupine Liberalcev (Alde). Da so novi znanci njegov najlepši spomin na zadnjih pet let, ko je bil evropski poslanec, je dejal francoski poslanec politične skupine združene levice Jean-Luc Mélenchon. Rokovanje s Paulom McCartneyjem, ki je Evropski parlament obiskal 3. decembra 2009, je ostalo najbolj v spominu španskemu poslancu politične skupine socialistov in demokratov (S&D) Juanu Fernandu Lópezu Aguilarju. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."