MLADINA

Prisluškuj, deli in vladaj!

 Ob odkritju, da so Američani več kot deset let prisluškovali Angeli Merkel, je razburjenje povsem nepotrebno. Le kdo bi zaupal ženski, ki nosi hlače in govori rusko?!

 Ameriška agencija za nacionalno varnost ima trdna merila o tem, kdo je upravičen do prisluškovanja in kdo ni. Še več: če ste med upravičenci, gotovo sodite v najožji krog prijateljev ZDA.

 Američani, odprti do drznih, inovativnih idej, so smiselno posodobili staro rimsko načelo v »Prisluškuj, deli in vladaj.«

 Če drži, da prijatelji in partnerji ne vohunijo drug za drugim, potem smo dobili povsem jasen odgovor, od kod tolikšen izbruh planetarnega »iskrenega prijateljstva«. 

 Vodja ameriške obveščevalne službe je prisluškovanja tujim voditeljem pojasnil z dejstvom, da to počnejo tudi drugi. Gospoda bi bilo nemara vredno vprašati, kaj poleg tega še počnejo »drugi«?

 Merklovi že toliko let in tako vsestransko prisluškujejo, da gospa že povsem sproščeno kramlja celo s predsednikom Putinom. Skladno z njeno politiko varčevanja pa zapiske o pogovorih prejema kar neposredno od ameriške Agencije za nacionalno varnost (NSA).

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."