MLADINA

9. 5. 2014  |  Evrodržavljan

Prvi resni spopad kandidatov ne zanima volivcev

Nikoli doslej kandidati na evropskih volitvah niso vodili tako aktivne volilne kampanje kot letos, toda večina volivcev se za to ne zmeni. Kandidati prvič potujejo po državah in volivce prepričujejo: »Poglejte nas, Evropa ima obraze«.

Kriza v Ukrajini kaže, da Evropa ni nekaj, kar bi nam omogočalo počitek. Nevarnosti prežijo od večine podpornikov EU, ki so se navadili na udobje in niso pripravljeni žrtvovati lepe nedelje za odhod na volišče. Na drugi strani so skrajneži na levici in desnici, ki bodo naredili vse, da bodo svoje podpornike privabili na volišča, kar kažejo tudi javnomnenjske ankete.

Pri odločanju o prihodnosti Evrope, pri reševanju problemov morajo sodelovati tisti, ki ob vseh kritikah EU podpirajo, četudi sodelujejo samo s križcem na glasovnici. Nezainteresiranost ali razočaranje nad Evropo ne pomagata naprej. Čas je torej, da se podporniki EU zbudijo in gredo na volitve, svoj komentar v Spieglu zaključuje Severin Weiland. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."