MLADINA

11. 5. 2014  |  Novice

Vaclav Klaus o EU: »Majhne države nimajo nič vpliva«

Majhne države, kot je Češka, pri odločanju v EU nimajo tako rekoč nič vpliva, pravi nekdanji češki predsednik Vaclav Klaus, ki je znani evroskeptik. »Brutalno moram reči, da nimamo nič vpliva,« je zatrdil. EU je po njegovih besedah velikim državam zagotovila mogočen položaj. Po Klausovih besedah več stvari kaže na vračanje k režimu, ki »smo ga zapustili v letu 1989«. V svoji knjigi piše, da je EU prinesla vse slabo v češko politiko, družbo in gospodarstvo. Oktobra lani je dejal, da bi Češka morala izstopiti iz EU.(er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."