MLADINA

13. 5. 2014  |  Evrodržavljan

Samo vsak tretji Francoz bi ostal v EU

Študija britanskega inštituta YouGov, ki so jo opravili za časopis Die Welt, je pokazala, da je v Franciji več nasprotnikov EU kot v Veliki Britaniji. V Veliki Britaniji bi 39 odstotkov volivcev na referendumu glasovalo za to, da bi država ostala v EU, 38 odstotkov bi jih glasovalo za izstop iz EU. V Franciji bi za to, da bi država ostala v EU glasovalo le 34 odstotkov vprašanih.

Študija YouGov je tudi pokazala, da mnogi Evropejci nimajo nikakršne želje ustvariti skupne države z ljudmi iz povsem drugih koncev celine. Tako potrjuje tezo, da velik del ljudi ne podpira EU. Nasprotovanje EU ljudje sedaj ne izražajo več le za šanki in na internetnih forumih, ampak takšna stališča izražajo tudi politiki in etablirani mediji, zato so ge razprave postale del političnih razprav. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."