MLADINA

14. 5. 2014  |  Evrodržavljan

Kako do informacij o Evropskem parlamentu in evropskih volitvah

V Evropskem parlamentu ugotavljajo, da ljudje premalo poznajo parlament in nasploh delovanje EU. Zato vsem, ki jih to zanima, na spletu ponujajo različne informacije.

Box your EP je aplikacija, ki je na voljo za tabličnike, uporabnikom pa ponuja informacije o temah, o katerih odloča Evropski parlament v sklopih, na voljo so kvizi, posameznik si lahko ustvari tudi svojo »škatlo«, v katero spravi zadeve, ki ga zanimajo.

Evropski parlament je sicer zgodbe, ki so po oceni uradnikov v službi za komunikacije najbolj pomembne, združil v rubriki Najpomembnejše zgodbe, zbrali so zgodbe Meje Evrope, na Facebooku je na voljo aplikacija Jaz sem volivec, prek katere je mogoče prijatelju poslati balon, ko ga ta potrdi, ta balon začne potovati po EU. Lastnik balona, ki bo naredil najdaljšo pot, bo za nagrado dobil potovanje na prvo julijsko plenarno zasedanje Evropskega parlamenta v Strasbourgu.

Časovni stroj omogoča virtualno potovanje po Evropskem parlamentu od leta 1979 do 2014, spletna stran Story changers je namenjena mladim, mladi, ki bodo letos lahko volili prvič, imajo še na voljo video. Aplikacija Okus Evrope omogoča organizacijo dogodka na dan volitev prek Facebooka, na posebni spletni strani bodo na voljo rezultati volitev. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."