MLADINA

22. 5. 2014  |  Evrodržavljan

Merkel: EU ni socialna unija

Tik preden bodo Nemci odšli na evropske volitve, jim je kanclerka Angela Merkel sporočila, da EU ni socialna unija, zato nemška država tujcem, ki so v Nemčiji zgolj zato, da bi našli delo, ne bo izplačevala socialne pomoči, je dejala v pogovoru za Passauer Neue Presse. Njena vlada namerava zato tistim, ki zlorabljajo nemški socialni sistem, preprečiti vnovičen vstop v državo.

Po podatkih nemškega ministrstva za delo je nemška država lani tujcem izplačala socialno pomoč v višini 1,7 milijarde evrov. Številni prejemniki te pomoči delajo, a jim plača ne zadošča za pokritje vseh življenjskih stroškov. Kanclerka je še pojasnila, da trujcem, ki v Nemčiji delajo, pripada otroški dodatek. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."