MLADINA

23. 5. 2014  |  Novice

Devet vprašanj, enajst nosilcev list – kateri razmišlja podobno kot vi?

V sklopu projekta Alternative Evrope smo nosilce list kandidatov za evropske poslance prosili, naj odgovorijo na devet vprašanj, ki so se v predvolilnih kampanjah širom Evropske unije izkazala za ključna. Pisni odgovori so bolj zahtevni od televizijskih nastopov, saj se kandidati ne morejo zanašati na mimiko in druge retorične sposobnosti, do izraza pride vsebina. Ocenite, kdo ni prazen >>

Mladina od julija 2013 izvaja projekt Alternative Evrope, ki ga delno sofinancira Evropski parlament. Z objavami poskušamo Evropsko unijo z vsemi njenimi institucijami, pobudami in odločitvami, ki vplivajo na naša življenja, približati bralcem.

Vrhunec projekta so volitve v Evropski parlament. Sledili smo oblikovanju kandidatnih list in z javnomnenjskimi raziskavami sledimo oblikovanju mnenja volivcev. Sedaj predstavljamo še glavne kandidate.

Da bi vsem nosilcem list dali enako izhodišče, smo jim postavili devet vprašanj, ki so se tudi v predvolilnih kampanjah v drugih državah članicah izkazala za ključna.

SDS, NSi+SLS, lista Slovenski narod in Zeleni se na povabilo za sodelovanje niso odzvali. Iz Sanjske službe so se opravičili.

Ali kdo od preostalih razmišlja podobno kot vi, izveste v rubriki Evropske volitve 2014.

Lahko jih tudi poklikate:

1. Jelko Kacin , Kacin – Konkretno

2. Senko Pličanič, Državljanska lista

3. Violeta Tomič, Združena levica

4. Zmago Jelinčič Plemeniti, Slovenska nacionalna stranka

5. Igor Šoltes, Verjamem

7. Igor Lukšič, Socialni demokrati

10. Benjamin Rolando Vaz Ferreira, Piratska stranka Slovenije

11. Dušan Keber, Solidarnost

13. Ivo Vajgl, DeSUS

15. Jože Mencinger, Pozitivna Slovenija

16. Darja Radić, Zares

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."