MLADINA

4. 6. 2014  |  Evropske volitve 2014

Schulz poziva Junckerjeve nasprotnike h kapitulaciji

Zdaj ni čas za strankarsko politiko. Predvolilna kampanja je končana. Zdaj je čas, da naredimo to, kar je treba narediti, da na našem kontinentu ohranimo mir in blaginjo ter pridobimo nove moči, pravi Martin Schulz. S temi besedami kandidat socialistov za predsednika Evropske komisije in predsednik Evropskega parlamenta poziva vse, ki nasprotujejo Junckerju h kapitulaciji.

V pogovoru za spletno stran Spiegla je dejal, da je njegov nasprotnik v tekmi za predsednika Evropske komisije konservativec Jean-Claude Juncker jasen favorit za novega predsednika komisije. »Mnogi socialni demokrati, konservativci in drugi so pripravljeni podpreti novo Evropsko komisijo pod vodstvom Jeana-Clauda Junckerja, če bo izpolnila te naloge in gtako okrepila Evropo in njene članice,« pravi Schulz.

Konflikt v Ukrajini, visoka brezposelnost v mnogih državah in okrepitev ekstremistov na evropskih volitvah mora biti klic za prebujenje vseh demokratov,« pojasnjuje. »Potrebujemo široko koalicijo, da bi premagali te izzive in vrnili zaupanje,« še dodaja.

Tudi o Schulzevi prihodnosti se v ozadju bijejo bitke. Postal naj bi evropski komisar v komisiji pod Junckerjevim vodstvom. Martin Schulz svojih osebnih načrtov ne komentira. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."