MLADINA

8. 6. 2014  |  Evropske volitve 2014

Poslanci, ki so bili izvoljeni prvič, se že seznanjajo z novo službo

Molly Scott Cato je prva poslanka, ki je bila na listi zelenih izvoljena v Evropski parlament z jugozahoda Anglije

Molly Scott Cato je prva poslanka, ki je bila na listi zelenih izvoljena v Evropski parlament z jugozahoda Anglije
© Arhiv Zeleni jugozahoda Anglije

Evropski poslanci, ki so na letošnjih evropskih volitvah bili izvoljeni prvič, so že prišli na svoja nova delovna mesta, čeprav se jim mandat uradno začne z ustanovnim zasedanjem Evropskega parlamenta 1. julija. Uslužbenci parlamenta jih sedaj seznanjajo z osnovnimi zadevami. Jesus Gomez, član skupine Evropskega parlamenta za evropske volitve 2014, pojasnjuje, da najprej dobijo kažipot in prijavnice.

Uslužbenci parlamenta jim na različne načine pomagajo z informacijami in nasveti, recimo izpolniti prijavnice. Enako kot poslanci, ki so bili vnovič izvoljeni, morajo novinci že sporočiti, v katerih odborih bi želeli delati. Razdelitev poslancev po odborih je potem seveda ena od zadev, o katerih se pogajajo politične skupine. Nikakor pa ni nepomembno, da zna poslanec ob prijavi dobro presoditi, v katerem odboru bi lahko naredil največ.

Molly Scott Cato je prva poslanka, ki je bila na listi zelenih izvoljena v Evropski parlament z jugozahoda Anglije, kjer je premagala veterana med evropskimi poslanci liberalca Grahama Watsona. Ker je ekonomistka, se je prijavila za članstvo v odboru za ekonomske in monetarne zadeve, rada bi delala tudi v odboru za kmetijstvo, ker je jugozahod Anglije močna kmetijska regija. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."