MLADINA

5. 6. 2014  |  Novice

Beppe Grillo je od Zelenih dobil košarico

Politična skupina Zelenih v Evropskem parlamentu je zavrnila prošnjo vodje gibanja Pet zvezd Beppeja Grilla za vključitev njegovih 17 evropskih poslancev v to politično skupino. Zeleni so Grillovo prošnjo zavrnili, ker naj bi bil v končni fazi pogajanj z britanskim ev roskeptikom Nigelom Faragejem za vključitev v njegovo evroskeptično politično skupino Evropa za svobodo in demokracijo.

»Ravno zaradi tega dvomimo, ali je vaša ponudba za pogovor z nami resna prošnja za pogovor ali pretveza za odločitev, ki je že bila sprejeta,« je Grillu po poročanju EU Observerja odgovorila generalna sekretarka Zelenih Vula Tsetsi. Zeleni se po njenih besedah z Grillom ne bodo mogli pogovarjati, dokler ne bo jasno, v kakšnih odnosih je s Faragejevo skupino. Zeleni so za zdaj ostali četrta največja politična skupina v Evropskem parlamentu. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."