MLADINA

12. 6. 2014  |  Evropske volitve 2014

Politično skupino združene levice bo vodila Gabi Zimmer

Gabi Zimmer

Gabi Zimmer

Politično skupino za nov sklic Evropskega parlamenta je že oblikovala tudi Združena levica (GUE/NGL). Vodila jo bo Gabi Zimmer iz nemške stranke Die Linke, ki je izrazila zadovoljstvo, ker se je število poslancev te skupine v primerjavi sedanjim sklicem parlamenta povečalo na 52, kar je skoraj 50-odstotna rast.

Novinci v tej politični skupini so poslanci španskega gibanja Podemos, poslanci italijanske liste L'Altra Europa con Tsipras, poslanci nizozemske in nemške stranke za pravice živali, španske stranke Bildu in irski poslanec Luke »Ming« Flanagan. Njav eč poslancev GUE/NGL je sicer iz grške Sirize. Gabi Zimmer pravi, da se bodo poslanci GUE/NGL zavzemali za konec politike varčevanja, za boj proti revščini in brezposelnosti, nasprotovali bodo sklenitvi sporazuma o prosti trgovini in investicijah (TTIP) med EU in ZDA. K tej politični skupini se ni pridružil nobeden poslanec iz Slovenije. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."