MLADINA

21. 6. 2014  |  Novice

Pet kvalitet za vodenje Evrope

© Arhiv Mladine

Razprave o tem, kdo bi moral postati naslednji predsednik Evropske komisije in komisarji v prihodnjih petih letih so večinoma osredotočene na konkretna imena, ne da bi predlagatelji preverili vodstvene sposobnosti teh ljudi, ki so potrebne cv današnjem kompleksnem svetu.

Mark Spelman, direktor britanske družbe Accenture, v EU Observerju navaja pet kvalitet, ki jih potrebujejo sodobni voditelji. Te so lakota po inovacijah, digitalna spretnost, vpogled v stališča in obnašanje mladih, mojstrstvo v pripravi kompleksnih programov, pa seveda sposobnost sodelovanja.

Potrebno je, ni pa dovolj imeti politične sposobnosti, enako kot v poslovnem svwtu za predsednika uprave ni dovolj, da je dober upravljavec. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."