MLADINA

24. 6. 2014  |  Novice

Cameron dobil zagotovilo o glasovanju o Junckerju

Britanski premier David Cameron si je v pogovoru s predsednikom Evropskega sveta Hermanom Van Rompuyem v Londonu zagotovil, da bodo voditelji članic EU glasovali o prihodnjem predsedniku Evropske komisije, so sporočili s sedeža britanske vlade. Van Rompuy se bo sedaj sestal na pogovorih, kdaj in kako naj bi potekalo glasovanje, poroča britanski BBC.

Cameron naj bi predsedniku Evropskega sveta dejal, da se bo do konca boril proti imenovanju Junckerja, ki po njegovem mnenju ni sposoben za uvedbo reform, ki so v EU potrebne po pomembnem rezultatu evroskeptikov na zadnjih evropskih volitvah. Imenovanje naslednika dosedanjega predsednika Evropske komisije Josea Manuela Barrosa bo sicer glavna tema dvodnevnega vrha EU, ki se bo začelo v četrtek v Bruslju.

Glede na to, da kandidaturo Junckerja podpira večina voditeljev članic EU, med njimi tudi nemška kanclerka Angela Merkel, se bodo Cameronova prizadevanja verjetno končala neuspešno, še navaja BBC. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."