MLADINA

29. 6. 2014  |  Novice

Članice EU prepočasi izvajajo reforme

© Arhiv Mladine

Voditelji članic EU so v petek potrdili priporočila, ki jih je Evropska komisija na podlagi reformnih in proračunskih načrtov predlagala za posamezne države članice. V Evropskem parlamentu ob tem opozarjajo, da države članice priporočila o izvajanju reform še vedno uresničujejo prepočasi. To je pokazala tudi študija parlamenta, ki je pokazala, da so sedaj izpolnile le 18 odstotkov priporočil, ki so jih dobile v letih 2011 in 2012. Evropski poslanci opozarjajo, da zamude pri izvajanju reform spodkopavajo cilj, ki so ga določili voditelji držav članic, da bodo države članice bolje usklajevale gospodarske politike. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."