TK, STA

, 10:30  |  Politika

Janša in Krkovič zamujata s plačilom sodnih stroškov kazenskega postopka v zadevi Patria

© Borut Krajnc

V sredo je potekel rok za plačilo sodnih stroškov kazenskega postopka v zadevi Patria, ki jih obsojena predsednik SDS Janez Janša in brigadir Tone Krkovič še nista plačala. Na kazenskem oddelku okrajnega sodišča bodo počakali na morebitno prostovoljno izpolnitev obveznosti, v nasprotnem primeru bo sodišče začelo prisilno izterjavo. Več>>

Skupni stroški kazenskega postopka znašajo 25.736,98 evra, od tega mora vsak obsojenec plačati petino – poleg Janše in Krkoviča so bili na zatožni klopi še prokurist podjetja Rotis Ivan Črnkovič, Walter Wolf in zdaj že pokojni Jože Zagožen. Črnkovič je svoj del sodnih stroškov v višini 5268,96 evra poravnal že 28. julija. Janša in Krkovič sta zoper sklep o odmeri stroškov pritožila, ljubljansko okrožno sodišče je o njunih pritožbah odločilo 5. septembra. Janša mora tako plačati 5730,70 evrov, Krkovič pa 5603,13 evrov stroškov.

Poleg sodnih stroškov so morali obsojenci plačati tudi denarne kazni, o čemer smo že pisali v Mladini. Janša in Krkovič sta znesek 37.000 evrov poravnala v celoti, Črnkovič pa je prosil za obročno plačevanje, kar so mu s sklepom na okrajnem sodišču tudi odobrili, in sicer v 24 obrokih po 1541,67 evra od 1. septembra dalje. Črnkovič je prva dva obroka že poravnal. Vsi obsojenci so že poravnali sodne takse.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.