tk, dv, sta

 |  Politika

Violeta Bulc komisarka za promet

© Borut Krajnc

Bodoči predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je prvi pogovor z Violeto Bulc, ki jo je slovenska vlada predlagala za novo komisarsko kandidatko, označil kot odličen. Potrdil jo je kot kandidatko za evropsko komisarko, prevzela naj bi prometni resor. Več>>

Kot smo poročali, je bil pogovor med komisarsko kandidatko Violeto Bulc in Jean-Claudom Junckerjem odločilen za sestavo novega seznama vseh komisarskih kandidatov, ki ga morajo nato potrditi članice EU.

Bulčeva je pogovor označila za prijateljski, sproščen in konstruktiven. Dejala je, da je pogovor trajal približno 45 minut, Junckerja pa so zanimale predvsem njene izkušnje, značajske lastnosti in način razmišljanja. Dodala je, da so bili vsi njeni dosedanji pogovori v Bruslju, tudi v Evropskem parlamentu, zelo konstruktivni, prijateljski in odprti. "Vsem je v interesu, da se stvar čim uspešneje konča in da komisija čim hitreje začne svoje delo," je povedala. O Violeti Bulc in njenih profesionalnih izkušnjah smo sicer pisali tudi v Mladini, preberete pa si lahko več tudi o njenih svetovnih nazorih

Menjave v Junckerjevi ekipi bodo, kot kaže, minimalne. Podpredsedniško mesto za energetsko unijo, ki je bilo rezervirano za Alenko Bratušek, bo prevzel Slovak Maroš Šefčofič, ki naj bi vodil ravno prometni resor, sedaj namenjen Violeti Bulc.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.