TK, STA

 |  Politika

Sodišče sprožilo postopek prisilne izterjave sodnih stroškov Janeza Janše

© Borut Krajnc

Predsednik SDS Ivan Janez Janša še vedno ni poravnal okrog 5700 evrov sodnih stroškov v kazenski zadevi Patria, zaradi katere prestaja dveletno zaporno kazen, zato je ljubljansko okrajno sodišče sedaj sprožilo postopek prisilne izterjave. Janša je edini od trojice obsojenih, ki stroškov še ni plačal. Več>>

Kot smo že poročali v Mladini, skupni stroški kazenskega postopka znašajo 25.736,98 evra, od tega mora vsak obsojenec plačati petino – poleg Janše in Krkoviča so bili na zatožni klopi še prokurist podjetja Rotis Ivan Črnkovič, Walter Wolf in zdaj že pokojni Jože Zagožen. Rok za plačilo sodnih stroškov je potekel 8. oktobra, s plačilom sta takrat zamujala Janša in Krkovič. Krkovič je svoj del stroškov poravnal teden dni pozneje, 16. oktobra. Janša, ki mora plačati 5730,70 evra, pa stroškov še ni poravnal.

Kazenski oddelek Okrajnega sodišča v Ljubljani je finančno-računovodski službi sodišča tako posredoval sklep o omenjenih stroških, opremljen s klavzulo o pravnomočnosti in izvršljivosti. Finančno-računovodska služba je poslala predlog za izvršbo na Carinsko upravo RS. Postopek prisilne izterjave stroškov kazenskega postopka izvaja Carinski urad Sežana, stroški izterjave pa bremenijo dolžnika.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.