MLADINA

19. 5. 2014  |  Novice

Ninamedia za Alternative Evrope: v EP zagotovo SDS, NSi+SLS, Šoltes in Kacin

Nov teden prinaša nove meritve podpore kandidatom za evropske poslance. Volitve bodo to nedeljo, 25. maja. In kaj ugotavljajo analitiki agencije Ninamedia? Več >>

Kliknite sem za povečano sliko volilne napovedi.

Kot so pokazale že pretekle raziskave, bo na volitvah zmagala desnica. SDS naj bi pobrala največ glasov, okrog 17 odstotkov, in zagotovo v Evropskem parlamentu imela dva predstavnika. NSi in SLS, ki sta se odločili za skupen nastop, se za dve mesti v 751-članskem parlamentu še »borita«. Prejeli naj bi približno toliko glasov – 15 odstotkov – kot lista Verjamem Igorja Šoltesa, ki ji je podpora od zadnjih meritev najbolj zrasla.

Zagotovo bo v EP ostal Jelko Kacin, kažejo meritve. V poslanskih klopeh bo morda za soseda imel Zmaga Jeličiča ali Jožeta Mencingerja.

Druge liste, kot kažejo rezultati ankete, bodo ostale brez predstavnika v EP. (er)

  • Slika 176796
  • Slika 176797
  • Slika 176798
  • Slika 176799

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."