|  Politika

V vlado predvidoma odhaja osem izvoljenih poslancev

© dz-rs.si

Ljubljana, 4. februarja (STA) - V vladi Janeza Janše bo predvidoma sedelo osem izvoljenih poslancev. Janšo je v poslanskih klopeh že zamenjal Robert Hrovat, v vlado pa dodatno odhajajo še trije poslanci SDS, dva iz SLS, ter po eden iz DeSUS in NSi. Med njimi so tudi predsedniki koalicijskih strank SLS, DeSUS in NSi Radovan Žerjav, Karl Erjavec in Ljudmila Novak. Med predsedniki petih koalicijskih strank samo prvak Liste Virant ne odhaja v vlado, temveč v parlamentu ostaja prvi med enakimi.

Če bo predsednik SLS Radovan Žerjav minister za gospodarstvo, ga bo v poslanskih klopeh nadomestila Jasmina Opec, poslanca SLS Franca Bogoviča, ki kandidira za ministra za kmetijstvo in okolje, pa Roman Žveglič.

Če bo predsednik DESUS Karl Erjavec potrjen za zunanjega ministra, ga bo v poslanskih klopeh nadomestila Marija Plevčak, predsednico NSi Ljudmilo Novak pa bo, če prevzame ministrstvo Slovence v zamejstvu in po svetu, nadomestil Janez Vasle.

Poslanca SDS Zvoneta Černača bo ob potrditvi na mesto ministra za infrastrukturo in prostor v poslanskih klopeh nadomestil Vitoslav Türk, poslanca SDS Vinka Gorenaka pa ob potrditvi za ministra za notranje zadeve Gregor Pivec. Če bo Andrej Vizjak prevzel ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, ga bo v parlamentu nadomestila Damjana Petavar Dobovšek. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.