|  Politika

DZ potrdil listo ministrov, ki so tudi že prisegli

© Arhiv Mladine

Državni zbor je s 50 glasovi za in desetimi proti potrdil listo ministrov, ki jo je predlagal mandatar Janez Janša, in s tem tudi potrdil novo vlado. Vseh 11 ministrov in ena ministrica so tudi že prisegli pred državnim zborom.

Glasovalo je sicer 82 poslancev, od tega je za glasovalo 50 poslancev koalicije (SDS, Liste Virant, SLS, DeSUS in NSi), proti pa deset poslancev SD. 22 poslancev Pozitivne Slovenije se je glasovanja vzdržalo.

Od poslancev koalicije nista glasovala predsednik DZ in predsednik Liste Virant Gregor Virant ter Iva Dimic (NSi). Oba tudi nista prijavila kvoruma. Virant je sicer takrat vodil sejo, Dimičeva pa je sicer že med razpravo napovedala, da bo vlado podprla.

Še pred glasovanjem o vladi je sicer Janša napovedal, da bo vlada, če bo danes izvoljena, nalogo sprejela s potrebno ponižnostjo, ki jo mora imeti izvršna veja oblasti pred zakonodajno. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.