|  Svet

Nemški predsednik Wulff odstopil, Merklova odpovedala obisk pri Montiju

Nemška kanclerka Angela Merkel je odpovedala za danes napovedano pot v Rim, kjer naj bi se sestala z italijanskim predsednikom vlade Mariem Montijem, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Merklova bo ob 11.30 po srednjeevropskem času dala izjavo, pol ure pred tem pa naj bi imel izjavo nemški predsednik Christian Wulff.

Z Montijem bi Merklova morala danes imeti sestanek glede krize območja evra, vendar je obisk v telefonskem pogovoru nepričakovano odpovedala in ga prestavila na še nedoločen drugi dan.

Nemčijo namreč trenutno pestijo notranjepolitični problemi, saj naj bi po informacijah virov iz dobro obveščenih krogov le pol ure pred izjavo Merklove danes Wulff v napovedani izjavi sporočil svoj odstop, poroča dpa.

Wulff se bo tako odzval na vse glasnejše pozive k odstopu in potem, ko je hannovrsko tožilstvo v četrtek zahtevalo odvzem njegove imunitete zaradi domnevnih kaznivih dejanj, ki naj bi jih storil v času, ko je bil ministrski predsednik Spodnje Saške.

Wulffov odstop bi pomenil avtomatsko odpravo njegove imunitete pred sodnim postopkom in bi omogočil začetek preiskave proti njemu, poroča dpa. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.